НОВИНИ

Промяна в условията за Детската Евровизия 2016

Българската национална телевизия бе информирана за промяна в условията за избор на представителите в Детската Евровизия 2016. Тe се въвеждат с решение на управляващата група на песенния конкурс и е свързана с допустимата възраст на кандидатите.

Промяна в условията за Детската Евровизия 2016
bnt avatar logo
от БНТ
19:12, 27.04.2016
Чете се за: 01:25 мин.
Още

В селекцията за избор на участник в тазгодишното издание на конкурса ще бъдат допускани индивидуални изпълнители, дуети или формации до 6 участника на възраст от 9 до 14 години (навършени в деня на конкурса), а не както досега от 10 до 15 години.

Управляващата група за Детска Евровизия 2016 обяви промяна и в датата на провеждане на събитието. То ще се състои на 20-ти ноември в малтийската столица Валета и БНТ ще го излъчи директно от 17 до 19 часа българско време.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СЕЛЕКЦИЯ

В селекцията за избор на българския представител, кандидатите трябва да изпратят професионални записи на една песен, изпята на български език и на още една по техен избор. Те трябва да бъдат на CD, DVD или аудио файл във формат wave или mp3, без добавени студийни ефекти във вокала, както и отделните инструментали („синбек”) на всяка една от песните. Заявката за участие, публикувана на официалния сайт на БНТ, съдържа трите имена на кандидатите, заглавията на песните, които предоставя за селекцията, телефон и e-mail за обратна връзка. Заявката трябва да бъде придружена от снимка на участниците в цял ръст и снимка в близък план, кратка автобиография, копие от удостоверение за раждане на всеки изпълнител и декларация от родителите със съгласие за участие в конкурса и заснемането му (по образец, подготвен от БНТ и публикуван на bnt.bg).

Крайният срок за изпращане на аудио материалите и подаване на съпътстващите документи е до 16:00 часа на 10 май 2016 година в деловодството на БНТ на адрес: 1504 гр.София, ул. „Сан Стефано”№29 или чрез e-mail – junioreurovisionbg2016@gmail.com (за аудио файлове и сканирани документи).

В периода от 11-ти до 16-ти май ще бъде организирано прослушване на всички постъпили предложения от специално избрана за целта селекционна комисия от доказани специалисти, която ще определи до 15 изпълнители. Те ще се състезават на живо в телевизионното реалити „Децата на България са супер”. Шоуто ще стартира на 1-ви юни в ефира на БНТ1.

Финалът е на 11-ти юни, когато България ще избере своя представител в престижния песенен конкурс на живо по БНТ1. В него ще бъдат представени 5-те финалисти, избрани от журито във втория етап. Изборът на победител в националната селекция ще се осъществи чрез гласуване, формирано от вота на журито и този на зрителите, подаден чрез SMS по време на шоуто. Журито ще оценява участниците по петобалната система, а за вота на зрителите всеки изпълнител ще има специално обявен номер (максимално допустимия брой гласувания за един участник е 5 бр. SMS-и). Гласовете на журито и зрителите е с тежест 50/50.

Песента, с която избраният участник ще представи страната ни на Детската Евровизия 2016, ще бъде създадена от специално ангажиран от БНТ авторски екип. Тя ще бъде обявена в телевизионното шоу „Децата на България са супер” до края на месец септември 2016 г.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лютви Местан: Подаваме документи за регистрация на ДОСТ
Лютви Местан: Подаваме документи за регистрация на ДОСТ
От Монтюпе отричат да има професионални заболявания
От Монтюпе отричат да има професионални заболявания