НОВИНИ

Пропадна част от пътя за Златни пясъци до спирка "Журналист"

Пропадна част от пътя за Златни пясъци до спирка "Журналист". Зрители на БНТ сигнализираха, че на мястото, което крие опасност от инциденти, няма поставени знаци. Затруднено е движението на пешеходци и автомобили в района.

bnt avatar logo
от БНТ
19:53, 03.08.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Част от пътното платно и тротоарът до спирка „Журналист" край Варна са пропаднали. Опасната дупка на пътя за Златни пясъци не е обозначена с табела или някакви сигнализиращи знаци. За да бъде обезопасен района, изобретателни варненци са поставили казан за боклук, ограден с лента.

Светломир Георгиев е таксиметров шофьор и през летния сезон вози предимно туристи към плажа „Журналист", към „Аладжа манастир" или Златни пясъци.

Светломир Георгиев - таксиметров шофьор: Минавам постоянно, по 20 пъти на ден, дупката е голяма и никой не взима никакви мерки. Страшно е. Пътищата са ужасни.

По този път минават хиляди автомобили и туристи. Заради свличането, пешеходците са принудени да заобикалят казана, като се се движат по пътното платно, а автобусите и колите попадат в задръствания, докато изчакват да преминат безопасно.

Спирка „Журналист" е в близост до активното свлачище „Трифон Зарезан", което вече десетки години не може да бъде укрепено. Заради него продължава да е затворен и панорамният път Варна - Златни пясъци.

Тихомир Дадаков: Струва ми се, че в скоро време ще го затворят и тука пътя и ще трябва да се обикаля пак отгоре, защото тука си е свлачищен район.

След подадения сигнал от нашия екип, от Община Варна заявиха, че мястото ще бъде обозначено и обезопасено до отстраняване на проблема, но не се ангажираха с конкретни срокове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-голяма събираемост на данъците и таксите отчитат от Столичната община
По-голяма събираемост на данъците и таксите отчитат от Столичната община
ДРУГИТЕ новини: Гостоприемство по френски
ДРУГИТЕ новини: Гостоприемство по френски