НОВИНИ

​Проповедникът Гюлен: Ще се подчиня на евентуално решение за екстрадиране

Проповедникът Фетхуллах Гюлен, който се намира в Съединените щати и когото турският президент Реджеп Ердоган обвини за неуспешния опит за преврат, заяви, че ще се подчини на евентуално решение за неговото екстрадиране. Той обаче отново отхвърли обвиненията, че е свързан с преврата в Турция.

​проповедникът гюлен подчиня евентуално решение екстрадиране
bnt avatar logo
от БНТ
06:26, 18.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Веднага след потушаването на преврата властите в южната ни съседка настояха правителството на Съединените щати да екстрадира Гюлен. Държавният секретар Джон Кери заяви, че официално искане от Анкара не е постъпвало.

Междувременно в Истанбул отново беше въведено извънредно положение. Хиляда и 800 спецполицаи са разположени в най-многолюдния турски град. Те имат нареждане да свалят хеликоптери, които излитат без разрешение.

По улиците има засилени полицейски патрули. Тази нощ десетки хиляди привърженици на Ердоган и правителството участваха в демонстрации в цялата страна.

Продължава и разследването на подробностите около опита за преврат, като само в столицата Анкара бяха арестувани сто четиридесет и девет турски полицаи.

В рамките на разследването са били задържани още 70 адмирали и генерали, сред които бившият командващ военновъздушните сили на Турция генерал Акън Йозтюрк. В югоизточния окръг Батман са уволнени 42 полицаи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турските военни ще подадат  молби за убежище в Гърция
Турските военни ще подадат молби за убежище в Гърция
Ердоган ще обсъди възстановяването на смъртното наказание след опита за преврат
Ердоган ще обсъди възстановяването на смъртното наказание след опита за преврат