НОВИНИ

Няма затворени пътища и проблеми с движението заради снега

За момента най-интензивно вали в Западна България, проблеми с движението в страната или затворени пътища няма. Над 3 хиляди снегопочистващи машини са на разположение за почистване на републиканската пътна мрежа. От Пътната агенция призовават шофьорите да карат внимателно и съветват, ако тръгваме на път, се информираме за актуалната обстановка на сайта на агенцията или чрез безплатното приложение за телефони LIMA.

bnt avatar logo
от Боряна Черганова
11:05, 29.11.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

В Източна България валежите започват да намаляват, най-снежно към момента остава в София и Западна България. Заради рязкото падане на температурите в усойните места има заледявания. В столицата над 120 снегорина обработват улиците, по които се движи масовият градски транспорт. Всички пътища от републиканскат пътна мрежа са обработени и отговарят на зимните условия, увериха от Агенция пътна инфраструктура.

Инж. Георги Златев - Агенция пътна инфраструктура
Има два пътни участъка, които има ограничения за автомобили над 12 тона. Това е пътят Батак Доспат и пътя Троян Карнаре. Като в тези два участъка ограничението е и заради интензивния снеговалеж, който води до загуба на видимост и практически се създава сериозна опасност самите водачи да изгубят трасето, по което пътуват.

Заради обилния снеговалеж, временно беше ограничено движението и в района Владая - Перник.

Инж. Георги Златев - Агенция пътна инфраструктура"
Планинските участъци са участъците, в които шофьорите трябва да карат с повишено внимание. Тъй като там имаме по-сериозни наклони и остри завои и разбира се шофьорите трябва да се движат с по плавни движения да не се натискат спирачките, което води до загуба на управление и по-големи затруднения за тях.

Допълнителни екипи на Пътна полиция регулират движението на ключовите места в страната, където трафикът е особено интензивен и затруднен от зимната обстановка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сърбия се кани да строи ограда по границите си
Сърбия се кани да строи ограда по границите си
Ангелкова: Готови сме за зимния туристически закон
Ангелкова: Готови сме за зимния туристически закон