НОВИНИ

Проследете посещението на папа Франциск в ефира на БНТ

Три канала на обществената телевизия ще предават събитията от програмата на папа Франциск в България. Със специални коментарни предавания и преки включвания от всяко място, което ще посети Светия отец у нас, БНТ ще направи съпричастни зрителите към тази историческа визита.

Цанка Николова
от Цанка Николова
13:00, 04.05.2019
Чете се за: 01:18 мин.
У нас

Пълна картина на папското посещение у нас - от кацането му на летище София до отпътуването му от нашата страна. Утре в 9 часа, час преди пристигането на папа Франциск, по БНТ започва специално коментарно студио с водещи Добрина Чешмеджиева и Георги Любенов.

Георги Любенов, водещ на коментарното студио: Всяко едно папско посещение е истинска чест за държавата, в която то се състои. Цялата сложност на това посещение ще бъде отразена 48 часа, всяка една стъпка на папата ще бъде проследена от телевизията домакин, която е БНТ. Започваме с гости в студиото, анализатори, експерти, католически свещеници, журналисти, богослови, цялата палитра от експерти, които със сигурност ще донесат най-пълната картина, ще задоволят всеки вкус, за да може българската аудитория да стане свидетел на това историческо посещение.

С преки включвания от всички най-важни места репортерите на "По света и у нас" ще отразят основните акценти от визитата на папа Франциск в България.

Георги Любенов, водещ на коментарното студио: Първата среща с българските почитатели, всички, които искат да зърнат папата, да чуят приветствията, първите му думи на наша територия ще бъде в 11,30 ч.

В 16 часа започва още едно коментарно студио с водещ Горан Благоев. В него ще бъде излъчена и първата литургия, която папа Франциск ще отслужи на българска земя.

Горан Благоев, водещ на коментарното студио: Като православна страна ние нямаме много голяма представа какво представлява католическото богослужение. Специално съм поканил представител на католическата църква, като разбира се ще има и православен богослов, който е специализирал в папските колежи, за да може да очертаем по някакъв начин разликата в богослуженията между православната и католическата църква.


;

Освен експертни мнения и интересни събеседници в предаването ще има и любопитни репортажи.

Горан Благоев, водещ на коментарното студио: Зрителите ще могат да видят и един кратък, но много интересен материал за символите от личния герб на папата. Това е една традиция в католическата църква всеки папа да има своя личен герб.

70 камери и повече от 300 души технически екип ще осигуряват преките предавания от посещението на Светия отец у нас. БНТ ще предава от 7 локации, включени в програмата на папата, 2 от които ще бъдат от град Раковски. БНТ е телевизията домакин, която ще осигурява международен сигнал за телевизионните оператори от цял свят за посещението на папа Франциск в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенци написаха песен за посещението на папата
Русенци написаха песен за посещението на папата
Свети Константин е най-новото българско село
Свети Константин е най-новото българско село