Простихме се с големия български музикант и композитор Милчо Левиев.

Близки и приятели изпратиха в зала "България" творец от световна величина, за когото музиката означаваше свобода. Отстояваше я и на сцената, и в живота. Верен приятел, учител в голямото изкуство, пример и вдъхновение.

Така ще остане в сърцата на хората, които дойдоха на поклонението. Милчо Левиев почина на 81-годишна възраст в Солун след тежко боледуване.

Петър Стоянов, президент на Р. България (1997-2002 г.): Милчо Левиев е от не многото български творци, които можеше да каже: аз съм пловдивчанин, аз съм българин и съм космополит. И от не многото български творци, които мереше ръст с най-добрите в този жанр.
Васил Петров, певец: Не трябва да забравяме неговия кураж, неговата предприемчивост. За съжаление не можах да осъществя мечата си да бъда с него на една сцена.
Иван Лечев, музикант: Беше олицетворение на свободния дух. Той някак си ни даде възможност да осъзнаем, че всеки от нас може. Стига да иска достатъчно много!
Живко Петров, музикант: Милчо ще остане завинаги в сърцата ни. И ако ни чува ще му кажа, че адски много го обичаме и ще продължим неговия път!