НОВИНИ

Простреляният мъж в София е с опасност за живота във ВМА

Стрелба в центъра на София тази сутрин. На столичната улица "Дунав" беше прострелян 43-годишния Иво Стаменов, началник на отдел "Фискален контрол" в Националната агенция по приходите. Мъжът е уцелен в областта на гърдите, има поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове, съобщиха за "По света и у нас" от Военно-медицинска академия, където простреляният е настанен с опасност за живота.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
18:21, 18.12.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Около 8:40 часа тази сутрин Иво Стаменов Цветков е бил издебнат, докато шофира личния си автомобил към работното си място - сградата на Националната агенция по приходите. На метри от стрелбата има и вход на детска градина.

старши комисар Ивайло Иванов - директор на СДВР: Изстрелът е бил насочен точно към автомобила - в предното стъкло е входният отвор. Полицията работи по абсолютно всички версии.

- Бях на работа, имаше клиенти, изведнъж се чу един силен гръм, това е. Не изстрел - гръм, просто като от силна пиратка.

- След 8:30 чу се силен гръм, хората се започнаха да се питат какво се случва в района.

- Изстрел, гърмеж, нищо повече.

Подробности за стрелбата срещу Иво Стаменов даде и главният прокурор Сотир Цацаров.

Сотир Цацаров - главен прокурор: Два са изстрелите, които са проникнали, проектилите, през предното стъкло, две са нараняванията. Работи се изключително интензивно, с огледи, с изземване на веществени доказателства. Знаем, че е бил полицейски служител, след това е започнал работа в НАП и това се работи в момента.

Няма информация Иво Стаменов да е получавал заплахи. Все още не е обявена основната версия, по която са се насочили разследващите и дали покушението е свързано или не с работата на простреляния.

Дирекция "Фискален контрол" беше създадена в началото на 2014 г. с цел борба с измамите с ДДС. В нея се осъществява физически контрол върху движението на стоки с висок фискален риск. Сред тях са плодове и зеленчуци, храни, а от няколко месеца към списъка са добавени и горивата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детското интензивно отделение в болницата „Света Марина“ стана на 30 години
Детското интензивно отделение в болницата „Света Марина“ стана на 30 години
Имат ли основание за притеснение жителите на Добруджа, ако има добив на газ?
Имат ли основание за притеснение жителите на Добруджа, ако има добив на газ?