Протест блокира за час движението от Смолян за Мадан по обходния път през село Влахово заради срутище, което според хората четвърти месец не е разчистено и е затворило главния път.

При протестиращите беше и областният управител Недялко Славов, който обясни, че АПИ е поела ангажимент срутището да бъде аварийно укрепено и до 15 септември главният път да бъде отворен за движение. Протестиращите обаче бяха категорични, че ако до 1 август не започне активна работа, отново ще блокират движението.

Стела Горялова: Възмутена съм от пътя, който направиха. Той е опасен за живота на всички преминаващи. Възмутена съм от факта, че 5 месеца не се работи. Възмутена съм и от факта, че минават камиони, щом могат да минават тези камиони и да съсипят пътя значи могат да минават и хората
Недялко Славов - областен управител на Смолян: Направени са изключително много обследвания. Проекта включва замрежване високоякостна мрежа, включва полагане на геомембрана, която вече е положена по пукнатините, които не позволяват влизане на вода в зоната на свлачището.
​Жители на Смолян излизат на протест заради свлачището на пътя Смолян - Мадан

​Жители на Смолян излизат на протест заради свлачището на пътя Смолян - Мадан

Гражданите са недоволни, че вече месеци търпят неудобства заради затворения път и трябва да ползват обходен маршрут. Заради затварянето на главния път...