Причина за протеста е искане на хората от околните населени места за автоматизирано реверсивно движение в тази част на главния път. Местните поискаха още и подобряване на пътната инфраструктура.

Минути след 17 часа протестиращите излязоха на пътното платно. В продължение на час хората пресичаща пешеходната пътека, а колите бяха пропускани поетапно. Причината - плановете на АПИ да спре реверсивното движение от началото на юли, което осигурява движението посока София в две ленти. Според местните подобна организация спестява време в задръстванията.

Усети се промяната поне с половин час сутрин, което за децата е половин час повече сън.

След преговори с пътната агенция протестиращи са получили обещание, че през лятото в най-натоварените дни от седмицата ще има две ленти към София. До края на октомври в този участък трябва да заработи електронна система за реверсивно движение.

Симеон Славчев: Ние държим да бъдем информирани за всяка една стъпка, която се случва от страна на АПИ, за да можем да сме в час случва ли се нещо или не. Не да чакаме края на октомври и да кажем няма го реверсивното движение и пак да протестираме.
Двама задържани заради пререкания с полицията по време на протест във Владая

Двама задържани заради пререкания с полицията по време на протест във Владая

Двама души бяха задържани заради пререкания с полицията по време на протеста във Владая срещу отмяната на реверсивното движение по главен път Е-79. За...

Протестиращите поискаха още да бъдат решени и проблемите с изхода посока София в село Драгичево.

Виктор Викторов, кмет на село Драгичево: Кръстовището ни спестява осем километра. Всеки може да ги пресметне всеки ден по няколко пъти. Още повече в горната част на селото има магазини, които фирмите отказват да ги зареждат.

Сред исканията бяха и подобряване на пътната инфраструктура и поставяне на осветление.

Дори Алексиева: От дясно не знаеш кога си в канавката и дали ще паднеш в нея. Маркировката винаги е в безобразно състояние, особено есента и зимата.
Росица Захариева: Изведнъж вечерно време в широката част дефилето е тъмно като в рог.

По време на протеста се стигна и до пререкания с полицията това наложи двама души да бъдат отведени с белезници.

Жители на софийски села на среща в АПИ заради движението по пътя през Владая

Жители на софийски села на среща в АПИ заради движението по пътя през Владая

Инициативните комитети от селата Драгичево и Мала Кория на среща в АПИ заради организацията на движението по пътя през Владая.