НОВИНИ

Граждани протестираха под надслов "Марш за европейско правосъдие"

Протест, наречен "Марш за европейско правосъдие" тази вечер пред Съдебната палата в столицата. Хората заявиха, че изборът на нов председател на ВАС ще бъде ориентир дали в съдебната система ще има промяна.

bnt avatar logo
от БНТ
20:07, 05.10.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Участниците в протестната акция, организирана от "Правосъдие за всеки" и природозащитни организации се обявиха против поредица от законодателни промени в НПК, Закона за съдебната власт и Закона за опазване на околната среда, които според тях са довели до крах на държавността у нас и липса на усещане за върховенство на правото.

Протестиращите заявиха, че изборът на нов председател на Върховния административен съд ще бъде ориентир дали всичко ще продължи по старому или ще има промяна. Лидерът на "Да България" Христо Иванов заяви, че колективната воля, която стои зад новия състав на ВСС е отново да няма реформи и това е причината за днешния протест.

Според председателя на ДСБ Атанас Атанасов, парламентът се е превърнал в гумен печат на българската олигархия, чието статукво се крепи през съдебната власт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни профилактични прегледи за карцином на млечната жлеза през октомври
Безплатни профилактични прегледи за карцином на млечната жлеза през октомври
НСИ отчита рекорден икономически ръст
НСИ отчита рекорден икономически ръст