НОВИНИ

Протест на кинофестивала в Кан в подкрепа на Дилма Русеф

Протест в подкрепа на отстранената от президентския пост на Бразилия Дилма Русеф. Демонстрацията бе организирана от актьори и членове на екипа, работили по филма "Водолей". Протестът се проведе в Кан, където лентата е единственото бразилско предложение в конкурсната програма на фестивала.

Георги Петров
от Георги Петров
09:38, 18.05.2016
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Екипът на филма, чиято премиера в Кан предстои днес, обяви отстраняването на Русеф за държавен преврат. На транспарантите на демонстрантите по червения килим бяха изписани лозунги като "Бразилия вече не е демокрация" и "Ние ще се съпротивляваме". Дилма Русеф благодари за оказаната подкрепа в социалната мрежа "Туитър". Тя бе заменена на поста си от вицепрезидента Мишел Темер за срок от 180 дни, в който Сенатът в Бразилия ще трябва да реши дали да я отстрани за постоянно.

Документалният филм "Клинтън Кеш" по книгата на автора Питър Швайцер пък хвърля светлина върху финансите на семейство Клинтън. Сценаристите на лентата отправят обвинения към Хилари Клинтън, че докато е била държавен секретар на Съединените щати е прехвърляла финансови средства към собствените си благотворителни сметки и е правила услуги на чуждестранни правителства срещу парични възнаграждения за съпруга й Бил.

Стивън Банън, сценарист и продуцент на "Клинтън кеш": "Колкото по-прогресивно мислещи като демократи сте, дори тук, в Европа, толкова повече искам да видите този филм, защото смятам, че трябва да разберем как семейство Клинтън, които твърдят, че подкрепят всички ваши ценности, са ви продали за пари."

Самата Хилари Клинтън пренебрегна книгата и филма по нея като очаквана атака по нейната репутация във връзка с кампанията ѝ за президентския пост в Съединените щати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бой в парламента на Южна Африка
Бой в парламента на Южна Африка
Новият генерален директор на БНР: Не давам заявка за съкращения, а за реформа
Новият генерален директор на БНР: Не давам заявка за съкращения, а за реформа