НОВИНИ

Протест на лекарите от общинската болница в Пловдив

Отново напрежение сред лекарите от общинската болница „Свети Мина" в Пловдив. Днес медиците излязоха на протест пред лечебното заведение в знак на несъгласие с политиката на община Пловдив за сливане с друго здравно заведение в града. Другата причина за недоволството е забавяне на заплатите за последния месец.

bnt avatar logo
от БНТ
11:56, 10.07.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Точно в 10 часа лекарите от болница „Свети Мина" спряха за десет минути движението на кръговото кръстовище на Централна гара в Пловдив. Те са притеснени от бъдещи съкращения на персонал, след като здравното заведение бъде обединено с другата общинска болница в града. Въпреки че решение за това беше взето в началото на годината все още няма реални стъпки в тази посока, а забавянето на заплатите е честа практика, която пречи на нормалната им работа.

Д-р Валентин Владимиров, завеждащ отделение похирургия в МБАЛ „Свети Мина": Аз имам непопълнен състав в хирургията, търся сестри, трябват ми доктори, но те не искат да дойдат по никакъв начин, защото няма сигурност.
Цветан Деведжиев, завеждащ на отделение по кардиология МБАЛ „Свети Мина": Развалят се апаратурите и няма възможност да се ремонтират имаме вече брак на трансдюсери и не може да се оправят, защото струват 6 000 лева.
Запряна Цанова, медицинска сестра: Това е психически тормоз всеки божи ден и освен това не сме съгласни с поведението на управителя, не виждаме да има отношение към това болницата да се развива и сме на мнение, че тук става въпрос за интерес към сградата като имот.
Атанас Кръстев, КТ „Подкрепа" град Пловдив: Съкращения за мен ще има, а какъв ще бъде обемът им? Притесненията са, че ще бъдат в много голям обем и по-важното е бъдещето на самото лечебно заведения, което има и своите социални функции.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата внася обвинителния акт за КТБ до 20 юли
Прокуратурата внася обвинителния акт за КТБ до 20 юли
Румен Радев: Гневът на хората в Асеновград е справедлив
Румен Радев: Гневът на хората в Асеновград е справедлив