НОВИНИ

Протест на малки и средни търговци на горива в Пловдив

Десетки малки и средни търговци на горива излязоха на мирен протест в Пловдив. Те са против обсъжданите в Народното събрание промени, които ще задължат всеки един от тях да предоставя големи банкови гаранции, ако иска да продава петролни продукти. Според протестиращите, това ще повиши цената за крайните потребители, а голяма част от малките бензиностанции ще фалират.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
18:52, 11.04.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В Пловдив пристигнаха дребни търговци на горива от Хасково, Стара Загора, Велинград, Рудозем, Пазарджик.

Алдомир Малинов: Просто ще се откажем, няма да може да продължим бизнеса и спираме дейността.
Ангел Даскалов: 80 процента от колегите са с кредити, кой взимал кредит за един-два камиона, изплаща го.

Десетки цистерни за гориво затрудниха движението на един от изходите на Пловдив. Малките и средни фирми, дистрибутори и търговци на петролни продукти са против предлаганите промени, според които всички, които складират или транспортират горива трябва да бъдат регистрирани в Министерството на икономиката. За да влязат в регистъра обаче ще трябва да представят и сериозни банкови гаранции.

Георги Паничарски - собственик на бензиностанции от Пловдив: Лично мен ще ме засегне гаранцията, която е непосилна. 500 хиляди лева, за да търгувам с горива и 3 млн. уставен капитал. Презумцията на закона е да се гарантира събираемостта, но проблемът не е в нас, той се крие в производители и вносители.
Апостол Апостолов - собственик на бензиностации от Пловдив: Този закон е убиец на дребния и средния бизнес. Той както в контекста му е заложено е да защитава монопола.

Според протестиращите, ако промените бъдат приети това може да доведе до увеличение на цената на горивата за крайните потребители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежението между САЩ и Русия: Говорят експерти
Напрежението между САЩ и Русия: Говорят експерти
Веселин Марешки: Ще започнем всеки ден да запълваме по една дупка във Варна
Веселин Марешки: Ще започнем всеки ден да запълваме по една дупка във Варна