НОВИНИ

Протест на служители от "Булгартабак"- София срещу планирани съкращения

Служители на софийската фабрика на „Булгартабак" излязоха пред Народното събрание срещу планираните съкращения в предприятието от 1 април. Протестът им е организиран от двата синдиката - КНСБ и „Подкрепа".

Александър Марков
от Александър Марков
11:33, 30.03.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Преди седмици от „Булгартабак" съобщиха, че ще освободят около 400 свои служители заради загубата на пазари. Вчера от холдинга обявиха ,че е договорено обезщетение средно по 15 хиляди лева на човек.

Протестът на служителите на софийската фабрика на Булгартабак приключи. Протестът започна около 10 часа и продължи близо 1 час и 40 минути. Събраха се около 100 души, които са недоволни от факта, че от 1 април и 10 май ще бъдат съкратени. До тук се стигна, след като от Булгартабак разпространиха поредица от съобщения, че заради медийна кампания от последния месец холдинга е претърпял сериозни репутационни щети, в следствие накоето е загубил сериозни пазарни позиции в района на Близкия Изток, където основно изнася цигари. Това са причените да съкратят част от мощностите си, част от които е и фабриката в София.

Вижте подробности в прякото включване на Александър Марков в новитите "По света и у нас" в 12 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаните полицаи са участвали в наркомрежа
Задържаните полицаи са участвали в наркомрежа
Общопрактикуващите лекари от Стара Загора се присъединиха към протеста
Общопрактикуващите лекари от Стара Загора се присъединиха към протеста