НОВИНИ

​Гражданско неподчинение на служители за борба с градушките в Пловдивско

Над 200 служители от полигоните за борба с градушките в Голям Чардак и Поповица обявиха гражданско неподчинение и днес не дойдоха на работа. Те протестират срещу съкращенията и ниските заплати. Ако не бъдат взети мерки, сезонът за борба с градушките, който започва на 25-ти април, ще бъде провален.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
19:29, 18.04.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Над 60 служители на полигона в Поповица тази сутрин отказаха да стъпят на площадките, които там са 25. През февруари осем души от персонала са били съкратени и през новия сезон вместо по трима на смяна трябва да работят по двама.

Пенко Бончев - ракетострелец: Това означава, че едната смяна става по 24 часа и ще работим самички... Ние не сме съгласни, защото работим с взривоопасни материали, ако се получи някакъв инцидент какво правим.

Янко Янев - ракетострелец: Ракетострелецът трябва за 60 секунди да изпълни командата. Сам е невъзможно да се справя в никакъв случай.

Служителите искат да бъдат увеличени работните им заплати, които не са актуализирани от години.

Пенко Бончев - ракетострелец: 420 лева бруто, чисто 320-330 лева. Ако смятате, че в 21 век е нормално да се работи за една заплата от 330 лева как един нормален човек би се издържал.

Сезонът за борба с градушките трябва да бъде открит на 25-ти април, но служителите казват, че той ще бъде провален.

Евгени Иванов - началник "Техническа дейност" - полигон Поповица: Започнаха градушките, така че реколтата, всички разсади, житните култури, са застрашени при една градушка.

От Агенцията за борба с градушките заявиха, че съкращения повече не се предвиждат. Заплатите на някои служители вече са били увеличени с 10%. Подготвя се и план за управление на дружеството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов стопанин на ВиК мрежата в Благоевградско
Нов стопанин на ВиК мрежата в Благоевградско
Оставиха в ареста обвинената в помагачество за убийството на Александра
Оставиха в ареста обвинената в помагачество за убийството на Александра