НОВИНИ

Протест на учители по география в София

Въпреки ниските температури навън, десетки учители по география от цялата страна излязоха на протест в София заради орязани часове по техния предмет. Промените са предвидени в новия учебен план за следващата година, предложен от образователното министерство.

Яна Тодорова
от Яна Тодорова
18:07, 23.01.2016
Чете се за: 00:25 мин.
Още

Според него, в 11 и 12 клас географията трябва да отпадне от задължителната програма и да стане избираем предмет, а в 5 клас е заложен допълнителен материал за същия брой часове. Срещу тези промени днес се обявиха над 4000 преподаватели, студенти и родители с подписка до Министерството на образованието, след като повече от година исканията им остават без отговор.

Снежана Димитрова - учител по география: "Няма как да се явят на матура, когато имат 2 години прекъсване. Това означава, че тласкат нашите деца отново към частния сектор като подготовка."
Марин Русев - председател на Асоциацията на професионалните географи и регионалисти: "Просто от горните класове слагат в долните. Цяла една Африка е вкарана от шести клас в пети клас, хорариумът остана същия."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
85 милиона американци в 20 щата в капана на зимата
85 милиона американци в 20 щата в капана на зимата
Радослав Янков втори в Световната купа по сноуборд в Рогла
Радослав Янков втори в Световната купа по сноуборд в Рогла