НОВИНИ

Протест пред община Бургас срещу мръсния въздух

За втори път граждани и представители на зелени организации се събраха на протест пред сградата на община Бургас срещу мръсния въздух. Те настояват отговорните институции да вземат мерки срещу замърсителите на въздуха в морския град.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:03, 17.03.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Заместник-кметът на община Бургас по екология Руска Бояджиева проведе среща преди два дни с протестиращите, с РИОСВ и с представители на основните замърсители - дървопреработващото предприятие "Кроношпан" и рафинерията "Лукойл".


Руска Бояджиева - зам. кмет на община Бургас по екология: Срещата беше много важна, защото продължи един сериозен диалог с гражданите и компетентните институции. Важното е, че на тази среща присъстваха и представители на тези предприятия - потенциалните замърсители на територията на града, към които са насочени протестите. Оценяваме факта, че общината инициира тези срещи, за да постави една платформа, на която и граждани, и предприятия да задават въпроси и да търсят отговори. На хората се представя едно реална и достоверна информация, на база на която можем да обясним някои от нещата, които се случват в града. От "Кроношпан" поеха ясен ангажимент да закупят и монтират измервателна станция за въздуха на територията на комплекс "Славейков", която да позволява мониторинг в реално време. Общината се ангажира със 100% подкрепа за изграждането на тази станция и предоставянето на подходящ терен, където тя да бъде монтирана.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-скъпият шоколадов бонбон в света
Най-скъпият шоколадов бонбон в света
Удвояват колите и екипите за миене на улиците в Пловдив
Удвояват колите и екипите за миене на улиците в Пловдив