В Бургас започва делото за прегазения преди повече от година в Приморско велосипедист. Пред Съдебната палата протестираха близки и приятели на загиналия Евелин Дуков. Те настояват за промени в Наказателния кодекс и за въвеждане на по-тежки санкции за шофиране в нетрезво състояние.

Бургас

33-годишният Евелин беше буквално пометен от автомобил, движещ се с висока скорост. След инцидента шофьорът избяга, но по-късно беше заловен. Обвиненият Владимир Колев бил в нетрезво състояние, когато е станал инцидентът. На първа инстанция той не се призна за виновен. Отрече да е шофирал автомобила и беше освободен под домашен арест.

Близките и приятелите на Евелин са инициирали подписка и настояват за промяна на закона.

Даниела Атанасова: Разработихме един законопроект съвместно с юристи и експерти. Предлагаме завишаване на наказанията по чл.343 точка Б - от 3 до 15 години при шофиране в нетрезво състояние, ние предлагаме да стане от 5 до 20, а в особено тежки обстоятелства, както е нашият случай - от 5 до 20 да се увеличи до 30 години.

Три камери са записали инцидента. Днес защитата на семейството ще поиска записите да бъдат показани в съдебната зала. Делото започва по същество с разпит на свидетели и вещите лица, изготвили експертизите.

Протест в Бургас в защита на блъснат колоездач

Протест в Бургас в защита на блъснат колоездач

Приятели и роднини на загиналия преди година при катастрофа в Приморско 33-годишен Евелин Дуков, се събраха на протест пред Бургаския окръжен съд.