Повече от четири часа продължи заседанието на Великотърновския Апелативен съд по делото за убийството на 18-годишния Алекс Ангелов от град Бяла през 2017 г. Преди началото на делото близки и приятели на Алекс и семейството му протестираха мирно пред сградата на съдебната палата в старата столица с искане за справедлива присъда за обвинения за убийството Валентин Маринов. В рамките на месец съдът трябва да си произнесе по делото.

Велико Търново

Близките на семейството на 18- годишния Алекс Ангелов днес за пореден път поискаха справедливост.

Панайот - близък на семейството: Това ли струва човешкият живот - три години?!Това нормално ли е за вас в една правова държава!
Кремена - близка на семейството: Не може един човешки живот на момче на 18 години да получи три години присъда, това беззаконие, което шири, всеки може да направи всичко и за две-три години. Искаме справедливост, искаме човешкия живот да има стойност, майка му и баща му да получат справедливост.

Защитата на Валентин Маринов, поиска да бъде потвърдена присъдата на Русенския окръжен съд от три години лишаване от свобода, тъй като смъртта на Алекс не е настъпила вследствие на нанесения удар.

Венцислав Великов -адвокат: Няма телесни увреждания от нанасяне на силен удар, така както прокуратурата твърди.

На влизане в съдебната зала Маринов запази мълчание. Прокуратурата поиска да бъдат разпитани 16 лекари и медицински сестри от Бяла и Русе, но магистратите отхвърлиха искането. Разпитвани бяха само вещи лица.