НОВИНИ

Млади творци протестираха срещу директорката на художествената гимназия в Сливен

Бивши възпитаници на Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в Сливен организираха протестен хепънинг в подкрепа на своите преподаватели. 16 преподаватели от общо 20 педагози в училището искат оставката на директорката Пенка Кушкиева и заявяват, че няма да допуснат тя отново да заеме директорския пост.

bnt avatar logo
от БНТ
11:23, 21.03.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

В знак на протест младите творци направиха художествена инсталация с черни ленти на оградата на училището. Кушкиева управлява училището през последните 5 години и отново е спечелила конкурса в Министерство на културата.

Протестиращите твърдят, че под нейно ръководство не се нанасят отсъствия и се завишават оценките на учениците само и само да се запази броят им. Затова заплашват, че ако Министерството на културата не се съобрази с техните искания, ще преминат към ефективни стачни действия и дори ще стигнат до провал на учебната година.

;

Директорката Пенка Кушкиева не приема позицията на своите колеги, но заяви, че ще изчака резултатите за конкурса от Министерството на културата и тогава ще реши какво ще предприеме.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Разград оттегли докладната срещу Лудогорец
Кметът на Разград оттегли докладната срещу "Лудогорец"
Съдът призна Надежда Савченко за виновна в убийството на руски журналисти
Съдът призна Надежда Савченко за виновна в убийството на руски журналисти