Президентът на САЩ Доналд Тръмп посети синагогата в Питсбърг и отдаде почит към загиналите при съботното нападение там. Посещението му обаче беше белязано от протест.

Придружавани от равин, Доналд Тръмп и съпругата му Мелания поставиха бели цветя и малки камъчета, върху всяка от поставените 11 звезди на Давид в памет на загиналите в Питсбърг.

На малко разстояние след тях се движеха дъщерята на Тръмп Иванка заедно със съпруга й Джаред Къшнър, който е евреин. После семейство Тръмп е влязло в предверието на синагогата, но не и до самото местопрестъпление.

Високопоставените лица обаче не бяха посрещнати с отворени обятия. Протестиращи се събраха край синагогата "Дървото на живота", където бе извършено нападението.

Кати Улф, протестираща: Мисля, че посещението на президента предизвиква объркване. Не можем на спокойствие да тъгуваме. Правим го дни наред и изведнъж, защото президентът искал да дойде, се затварят улици. Имаме погребения днес.

Все пак в Питсбърг имаше и поддръжници на Тръмп.

Урсула Уейн, поддръжник на президента: Ако не беше дошъл, пак щяха да кажат нещо - нямаше смисъл от посещението. Толкова е сложно.

По време на посещението си в Питсбърг президентската двойка е посетила и болницата, където се лекуват ранените.

Престъпление от омраза е основната версия за нападението в Питсбърг

Престъпление от омраза е основната версия за нападението в Питсбърг

Престъпление от омраза - това е основната версия за нападението в синагогата в Питсбърг, при което загинаха 11 души. Атаката беше определена като най-...