НОВИНИ

Протест на няколко столични квартала заради незаконна сеч

Мирен протест, трети поред организират живеещите в кварталите около река Искър. Поводът отново е неправомерната сеч по поречието на реката. Тя обхващаща 93 дка площ, намиращи се от кв. „Димитър Миленков" до Аерогара-София, както и „Големият парк" на кв. „Абдовица" и с. Бусманци. Причината за изсичането на дърветата е, че са на повече от 50 години и проверка на Държавното горско стопанство е показала, че са опасни. Според жителите на района обаче повечето тополи са здрави и премахването им не е необходимо.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
07:39, 05.03.2018
Чете се за: 00:18 мин.
У нас
Цветан Динев - заместник-директор на "Държавно горско стопанство София", МЗХГ: Те се вижда по пъновете на дърветата, част от тях са отдолу с гнилотии, има и гъбни нападения от вредители и насекоми. Просто сме изчакали прекалено много тази култура и е трябвало да я отсечем доста по-рано.
Ангел Беличенов - главен експерт в "Югозападно държавно предприятие", МЗХГ: След като приключи сечта, горското стопанство има ангажимент да залеси отново територията. Това ще се случи най-рано на пролет, ако е възможно или есента.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново протест в Пловдив срещу ареста на д-р Иван Димитров
Отново протест в Пловдив срещу ареста на д-р Иван Димитров
Спират ТИР-овете от 14.00 часа по най-натоварените пътища
Спират ТИР-овете от 14.00 часа по най-натоварените пътища