НОВИНИ

Протест срещу насилието в училище

Протест срещу насилието в столичното 38-мо училище "Васил Априлов", където се разигра поредният случай на насилие от страна на по - големи към по - малки ученици. Както вече ви разказахме миналата седмица в "По света и у нас", седмокласник удари главата на петокласник в радиатор.Родителите се събраха рано сутринта в двора, за да изразят недоволството си от действията на ръководството на училището, което по думите им се опитва да потули случая. Протестиращите твърдят, че това не е първото провинение на групичката от седмокласници. Пострадалото дете вече е по-добре, а днес е първият му ден на училище след инцидента.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
09:02, 15.05.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Стефка Йорданова - майка на пострадалото дете: "Надявам се да няма някакъв психологически проблем, надявам се да не се страхува. Поне за сега не го показва."
Петя Христова - родител: "Вече няколко дни протестираме пред училището и се опитваме да дадем гласност на случая във връзка с това, че считаме, че ръководството изобщо не спази законовите предписания и не предприе нужните мерки и като превенция след някаква такава случка."
Петя Христова - родител: "Всъщност директора изобщо отказва да се срещне с нас. Много от действията, които е трябвало да бъдат предприети на момента са предпривти след като ние започнахме да негодуваме."
Стоил Яков - родител: "Нашият протест е затова, за да имаме гаранция, че такова бездействие и такава некомпетентност няма да се повтарят, че нашите деца няма да бъдат излагани на риск, заради некомпетентността на някои ръководители."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Център за социална рехабилитация ще има в Сандански
Център за социална рехабилитация ще има в Сандански
Вижте специалното интервюто на Кристиан Костов за Денят започва
Вижте специалното интервюто на Кристиан Костов за "Денят започва"