Протест срещу насилието в столичното 38-мо училище "Васил Априлов", където се разигра поредният случай на насилие от страна на по - големи към по - малки ученици. Както вече ви разказахме миналата седмица в "По света и у нас", седмокласник удари главата на петокласник в радиатор.Родителите се събраха рано сутринта в двора, за да изразят недоволството си от действията на ръководството на училището, което по думите им се опитва да потули случая. Протестиращите твърдят, че това не е първото провинение на групичката от седмокласници. Пострадалото дете вече е по-добре, а днес е първият му ден на училище след инцидента.

Стефка Йорданова - майка на пострадалото дете: "Надявам се да няма някакъв психологически проблем, надявам се да не се страхува. Поне за сега не го показва."
Петя Христова - родител: "Вече няколко дни протестираме пред училището и се опитваме да дадем гласност на случая във връзка с това, че считаме, че ръководството изобщо не спази законовите предписания и не предприе нужните мерки и като превенция след някаква такава случка."
Петя Христова - родител: "Всъщност директора изобщо отказва да се срещне с нас. Много от действията, които е трябвало да бъдат предприети на момента са предпривти след като ние започнахме да негодуваме."
Стоил Яков - родител: "Нашият протест е затова, за да имаме гаранция, че такова бездействие и такава некомпетентност няма да се повтарят, че нашите деца няма да бъдат излагани на риск, заради некомпетентността на някои ръководители."