НОВИНИ

Протест срещу опасно кръстовище в пловдивското село Марково

Жителите на пловдивското село Марково готвят граждански иск заради опасно кръстовище на входа на селото. Около 1000 души са сложили подписите си под искане за изграждането на светофар на Околовръстното шосе на Пловдив при разклона за селото. Хората разказват, че често се разминават на косъм от инциденти, особено когато е натоварен трафикът. Заради проблема днес те ще се срещнат и с омбудсмана Мая Манолова. OBEKT

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 02.09.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

След затварянето на Коматевско шосе в Пловдив за реконструкция, целият трафик от квартала е пренасочен през Околовръстния път. Отсечката е основният подход за село Марково.

Елена Димова - жител на с. Марково: След като станат бели, тогава ще се вземат мерки и на всичкото отгоре пътят е обрасъл с трева, никаква видимост няма.

Ако отговорните институции не намалят риска от катастрофи, българската Конституция дава право на пострадалите да им потърсят отговорност, смята адвокат Михаил Екимджиев.

Михаил Екимджиев - адвокат: Могат вече да претендират с индивидуални и колективни искове обезщетения за вреди от община Родопи и от Областна дирекция на МВР-Пловдив.

От община Родопи са разработили проект на стойност 70 хиляди лева за изграждане на временна светофарна уредба. Поставянето на съоръжението е разрешено заради ремонта на Коматевско шосе.

Пламен Спасов - кмет на община Родопи: Тук пресичаме с нашия четвъртокласен път републикански път. Преди 3 години категорично ми беше отказано да прекъсвам и да насичам едно натоварено движение. Или в момента ние, община Родопи, ще направим едно съоръжение върху чужда собственост.

До месец светофарът ще бъде поставен на натовареното кръстовище и ще в сила до разширяването на Околовръстния път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ректорът на Медицинския университет: Губим младите лекари не само заради парите
Ректорът на Медицинския университет: Губим младите лекари не само заради парите
Исторически протест срещу Николас Мадуро във Венецуела
Исторически протест срещу Николас Мадуро във Венецуела