НОВИНИ

​Протест срещу правителството заради сделката с ЧЕЗ

Извънпарламентарните партии "Възраждане", "Българска пролет" и няколко граждански движения, подкрепени от БСП, поискаха оставката на кабинета "Борисов 3" с общ митинг и скандирания пред Министерския съвет.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:27, 07.03.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Протестът срещу кабинета,на който бяха дошли хора от различни градове, започна с изказвания на извънпарламентарни оратори. Освен заради сделката за ЧЕЗ, те поискаха оставката на правителството и заради демографския срив, корупцията, кризата в здравеопазването, ниските пенсии.

Костадин Костадинов - председател на ПП "Движение България": Днес България е разделена на две - ние българите и така нареченото българско правителство.
Велизар Енчев - председател на партия "Българска пролет": Българите са на крак, защото става дума не само за ЧЕЗ, става дума за трите ЕРП-ета, става дума за водата на България.

Думата взе и лидерът на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че иска оставката на премиера, защото е опорочил, по думите ѝ, "европейския образ на България по време на европредседателството."

Корнелия Нинова - председател на ПГ "БСП за България": Вече никой не си прави илюзията, че зад Гинка от Пазарджик не стоите вие, г-н Борисов. Надявам се, че по-голяма част от българския народ не може да ви прости унижението да поставите България на колене и българския народ в зависимост от волята на Гинка от Пазарджик.

След като приключиха речите, част от протестиращите се опитаха да преминат през кордона полицаи, охраняващи Министерския съвет. От МВР съобщиха, че при изпълнение на служебните си задължения леко е пострадала служителка на Дирекция „Жандармерия", тя е била блъсната с лакът, като обстоятелствата около инцидента се изясняват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строителството на магистралата Русе-Велико Търново ще започне най-рано през 2019
Строителството на магистралата Русе-Велико Търново ще започне най-рано през 2019
Световното юношеско първенство по фигурно пързаляне започва на 7 март в "Арена Армеец"
Световното юношеско първенство по фигурно пързаляне започва на 7 март в "Арена Армеец"