НОВИНИ

Протест срещу програмата "Личен асистент"

Родители на деца с увреждания протестираха пред сградата на Община Бургас срещу условията на програмата „Личен асистент".

bnt avatar logo
от БНТ
17:45, 25.05.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Причината за недоволството е условието помощта да се дава за 40 часа месечно, което прави около два часа на ден. Жените са категорични, че не са социални работнички, а майки на пълен работен ден. Според родителите това е подигравка с тях, защото те 24 часа в денонощието обслужват децата си. От Община Бургас обявиха, че ще преговарят с новия социален министър Зорница Русинова за промяна на програмата.

Недялка Гръкова: "Геноцид към децата, геноцид и към нас. Представете си с 80 лева за тези 2 часа, които са ни отпуснати, какво можем ние да направим? Аз ги подарявам на министърката".
Д-р Лорис Мануелян - зам.-кмет на Бургас: "Тоя зов на бургаските майки е абсолютно справедлив и то спрямо една несправедливост, която не знам как са пропуснали да го направят в министерството, още в началото на проекта. Те са дали на всички градове, независимо от броя на жителите, почти еднаква сума. Това на практика облагодетелства малките общини, а големите, като Бургас, остават нека го кажем направо - в небрано лозе".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Второ денонощие продължава офанзивата към Ракка
Второ денонощие продължава офанзивата към Ракка
Висока цена на черешите в Кюстендил
Висока цена на черешите в Кюстендил