Лекари и пациенти на протест в този момент искат оставката на д-р Ганчо Витанов - управител на 30-и ДКЦ в София. Липсата на ток в поликлиниката и редица неплатени сметки от старото и новото ръководство предизвика високо напрежение в ДКЦ още миналата седмица. Проверка на БНТ установи, че новият управител на лечебното заведение е уличен по две дела за измами в особено големи размери.

От час и половина има протест на лекари и пациенти, които не са съгласни с управлението на директора на 30 ДКЦ. Той не пожела да говори, като нарече БНТ клеветници.

Моника Чеуз: "Протеста не касае точно частната лаборатория, а дали 30 ДКЦ ще продължи да съществува или ще бъде превърнато в хоспис. Искаме да успокоим хората, че 30 ДКЦ ще остане поликлиника, няма да бъде приватизирано и премахвано."
Липсата на ток в 30 ДКЦ предизвика високо напрежение

Липсата на ток в 30 ДКЦ предизвика високо напрежение

Макар и със спрян ток, напрежението в столичното 30 ДКЦ се покачва. Елeктрическото подаване в болничното заведение прекъсна изненадващо веднага след В...

Втори ден без ток в 30 ДКЦ в София

Втори ден без ток в 30 ДКЦ в София

Напрежението в 30-ти Диагностично-консултативен център в София се задълбочава. Вчера пациентите бяха връщани от лекарите заради липса на ток през деня...