НОВИНИ

Протест срещу сливане на две училища в Пловдив

Десетки родители протестираха пред Общинския съвет в Пловдив тази сутрин срещу сливането на двете основни училища „Душо Хаджидеков” и „Георги Бенковски”. Решението трябва да се гласува на днешната сесия.

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 17.05.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Недоволните родители издигнаха плакати с надписи срещу сливането на училащата и се качиха при съветниците. Страстите се нажежиха, когато кметът на града Иван Тотев покани родителите на среща, но с условието на нея да не присъстват журналисти и разговорът не се състоя.

Дебатите по темата продължават и в момента в общинския съвет. Ако предложението за сливане се приеме, промяната ще се случи през учебната 2017-2018 година. В елитното училище „Душо Хаджидеков” учат над 800 деца, а капацитетът е за 450. Те са против преместването на децата им в сградата на училище Георги Бенковски, тъй като учениците трябва да пресичат два оживени булеварда, а и материалната база била остаряла.

Родителите на децата от другото училище "Георги Бенковски" също са против сливането, тъй като не искат учениците да бъдат преместени в "Душо Хаджидеков".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 40 души загинаха при двоен атентат в Багдад
Над 40 души загинаха при двоен атентат в Багдад
Ирина Бокова ще обяви Христо Стоичков за Шампион на спорта на ЮНЕСКО
Ирина Бокова ще обяви Христо Стоичков за "Шампион на спорта на ЮНЕСКО"