Жители на квартал „Факултета“ на протест срещу високите сметки за ток. Те твърдят, че получават месечни фактури за суми между 400 и 1000 лева. От ЧЕЗ отговарят, че всеки недоволен клиент може да подаде сигнал. Досега не са открили нарушения.

Влизаме в дома на Борислав от Факултето. Веднага посочва, че се отоплява само на дърва и въглища.

Борислав Кочев: Това е печката, както гледате два пъти зареждам.

Сметките в квартала са нереално високи. Така твърдят жителите му. На месец домакинство, което не се отоплява на ток според тях плаща между 400 и 1000 лева.

Методи Асенов: Климатици, бойлери - нямаме ги тия неща. Отидох да проверя 632 лева имам нова сметка. Как ще ги платя?

Затова организираха протест.

Засилено полицейско присъствие. Искания за по-ниски сметки. Протестиращите казват, че това е само началото на тяхното недоволство.

Янко Михайлов: 550 лева сметка за пет лампи и два телевизора. Как стават тия работи и мириша на пушек може да ме помиришете даже.
Саша Емилова: Знаете ли какво ми казаха - че аз съм си ги изхарчила. Бях пуснала молба, дойдоха вкъщи, провериха и ме накараха да си ги изплатим.

От ЧЕЗ заявиха за БНТ, че след реконструкция на мрежата в квартала загубите са намалели от 90 на 20 процента. И сметките са реални. Съветват всеки абонат, който се чувства ощетен да подаде жалба. А те ще му отговорят.