Пореден протест срещу строителството на небостъргача "Златен век". Проявата е организирана е от Инициативен комитет "Лозенец". Протестиращите настояват за прекратяване на строителните дейности без разрешение за строеж, разрушаване на незаконно построеното, оставка на шефа на ДНСК архитект Иван Несторов и на заместник-министъра на регионалното развитие Валентин Йовев. Омбудсманът Мая Манолова, която също беше на протеста, е поискала спешна среща с ръководството на министерството на регионалното развитие за изясняване на казуса.

Никола Вапцаров - Инициативен комитет "Лозенец": Нашата цел е в момента да бъдем чути и да покажем на институциите, че няма да оставим този въпрос така и ще се борим докрай, докато ДНСК не изпълни закона. Сега вече и Фандъкова, и арх. Здравков казаха, че строителното разрешение е изтекло.

Мая Манолова - национален омбудсман: Контролният орган не може да чака съдът да му свърши работата. В противен случай няма да имаме нужда от контролни органи и от министерства, ще имаме един съд, който ще взема управленски решения и после ще ги контролира.
Продължават протестите срещу строежа на "Златен век" в София

Продължават протестите срещу строежа на "Златен век" в София

Протест срещу небостъргача "Златен век" в квартал Лозенец. За седми пореден път гражданите ще изразят несъгласието си със строежа на спорния обект на...