НОВИНИ

Протест срещу високите цени на горивата в Благоевград

От миналата седмица недоволство има в различни градове на страната,Вижте и още в прякото включване.

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 04.11.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

За последната една година най-масовият бензин А-95 е поскъпнал с над 17 процента, а дизелът е скочил с близо 20 процента, като е най-скъп от поне 3 години насам.

Александър Стамболийски, президент на Съюза на българските транспортни работници: За последния месец около 14-15 стотинки повишение на цената, което реално не следва повишението на международните пазари, не знаем точно как се формира, картелно споразумение ли е? Какво точно се случва, никой не иска да даде информация...

След края на летния сезон в Благоевград и региона, хората пълнят резервоарите си с гориво за все по-малки суми. Разликата в цената на бензина и дизела почти няма. Горивото обаче се търгува на едни от най-високите стойности за България. Цената за литър бензин достига до 2.43 лв., а дизелът 2,47 лв. В населените места около града пък цените са още по-високи.

Високите цени на горивата удрят сериозно по транспортния бизнес. Превозвачите търпят големи загуби и се притесняват от фалити, ако бензинът и дизелът продължат да поскъпват.

Александър Стамболийски, президент на Съюза на българските транспортни работници: Всички камиони, автобуси, таксита и т.н., целият транспорт върви на гориво, прекомерното повишаване, и то спекулативно, довежда точно до такива проблеми.

Според експертите движението на цените на горивата нагоре вероятно ще продължи до края на годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акция на КАТ преди началото на зимния сезон
Акция на КАТ преди началото на зимния сезон
Зачестяват кражбите на велосипеди в Пловдив
Зачестяват кражбите на велосипеди в Пловдив