НОВИНИ

Протест срещу високите цени на горивата блокира основни пътища в цялата страна

Национален протест срещу високите цени на горивата в много градове на страната. Недоволството е и срещу увеличените данъци на старите автомобили и предлаганото поскъпване на задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Очакват се блокади по основни пътни артерии.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
12:12, 11.11.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Протестиращите в Благоевград обявиха, че и тази седмица ще блокират движението по международния път за Гърция. В 12 ч на обяд около 200 души, включително хора от от Гоце Делчев и Дупница се събраха пред Югозападния университет и потеглиха на протестно шествие по главния булевард на Благоевград. След това те възнамеряват да блокират за около час главен път Е-79 в участъка между село Железница и Благоевград. Днес протест имаше и в Разлог - срещу предстоящото повишение на цената на водата. Местните граждани се заканиха, че са в готовност да блокират главния път между Симитли и Банско.

Над 100 автомобила се включиха в организирания протест срещу високите цени на горивата, застраховките и "Гражданска отговорност" в Силистра. Протестът беше обединен и се проведе и в подкрепа на протеста на майките на деца с увреждания, искащи оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Силистра се събуди, коментираха хората, които излязоха на улицата.

Стотици автомобили блокираха централните булеварди на Пловдив. Колите от Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково и Кърджали тръгнаха на шествие из града. Освен срещу горивата хората изразиха своето недоволство срещу масовото вдигане на цените. Сред протестиращите имаше и хора , завърнали се от чужбина, семейства с малки деца.

И варненци подкрепиха националния протест срещу високите цени на горивата. Недоволните се събраха пред сградата на Община Варна и с искане за оставка на правителството, в подкрепа на майките на деца с увреждания и срещу нововъведената система бонус-малус за застраховки "Гражданска отговорност". Хората направиха шествие по централните варненски булеварди и блокираха кръстовището пред сградата на Община Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дойранската епопея - честта, с която излизаме от Първата световна война
Дойранската епопея - честта, с която излизаме от Първата световна война
Навършват се 100 години от края на Първата световна война
Навършват се 100 години от края на Първата световна война