За около час собственици на гори, жители на Пампорово и работещи в курорта блокираха главния път Смолян - Пловдив, като периодично пропускаха чакащите автомобили. Протестът беше заради закриването на пожарната служба в курорта.

Пампорово, Чепеларе

Хората настояват службата да се запази, защото пожарните екипи в Пампорово обслужват не само курорта, но и околните села - Проглед, Стойките, Широка лъка и особено по време на активния туристически сезон, когато Пампорово посреща 15 хиляди туристи.

При протестиращите дойде директорът на Главна дирекция - Пожарна безопасност и защита на населението главен комисар Николай Николов. Той, заедно с кмета на Чепеларе и кмета на Самоков дойдоха за среща в Министерския съвет, посветена на проблема с пожарните.

Марио Куцинов - кмет на с.Проглед: Пожарната в комплекс Пампорово е страшно необходима за околните села, защото преди месец в село Проглед се запали една къща и момчетата спасиха един възрастен човек, който можеше да си отиде.

Главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението": Аз предлагам проект на решение, което да осигури пожарната безопасност на курортния сезон. Детайли няма как да коментирам още. Това означава, че хората които са си тук, пожарните, ще продължават да си бъдат и през сезона.