НОВИНИ

Протест в Черноморец срещу евентуална продажба на земи

Жители на курортното градче Черноморец излязоха на протест срещу решението на Министерския съвет да превърне земите в бившето поделение в местността "Червенка" от публична държавна собственост в частна. Очакването на хората да им бъдат върнати земите обаче, не се сбъдва.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
11:44, 10.12.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
протест черноморец евентуална продажба земи

Промяната на статута на земята е от ноември 2016 година, а преди седмица е направена и данъчна оценка на имота. Според наследниците на имотите, готви се продажба на земите им. Протестиращите са категорични, че хората не са обезщетени и би трябвало да получат наследствената си земя. Оплакват се, че за 24 години са уведомили всички правителства, министър-председатели, Народното събрание и прокуратурата.

Милко Димов: "Отговорите са едни и същи. Отговорите идват оттам, от когото се жалваме. Те ги препращат във военното ведомство, то ни дава един и същ отговор, че хората са обезщетени. С какво, кога и как никой не знае...

Зафирка Тодорова - собственик: "20 години данък се плаща като законни собственици, но възбрани... без да ползваме имота."

Станко Димитранов: "На Акра спечелих, спечелих и за това парче. Обаче то било публична държавна собственост След това два пъти ги побеждавам в делото си, че те са нарушители на закона в 2003 година."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима от пострадалите в Хитрино са с опасност за живота
Четирима от пострадалите в Хитрино са с опасност за живота
Към момента няма опасност за населението в Хитрино (ВИДЕО)
Към момента няма опасност за населението в Хитрино (ВИДЕО)