НОВИНИ

Протест в Гоце Делчев срещу високите цени на горивата

Десетки жители на Гоце Делчев и представители на малкия и среден бизнес отново излязоха на протест срещу високите цени на горивата в града и региона. Хората недоволстват заради големите надценки, с които се продават бензинът, дизелът и газта за автомобилите. Според протестиращите - цените на горивата са с около 20-30 стотинки на литър по-скъпи в сравнение с други градове в страната.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград ​Десислава Димчева
19:22, 10.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Протестното автошествие с надути клаксони премина по централните улици в града,след което недоволните хора затвориха за кратко главния път от града към граничния пункт „Илинден" за Гърция. Протестиращите заявиха, че през последните месеци цените на горивата в Гоце Делчев растат. Съмняват се, че причината е картелно споразумение между големите вериги и местните търговци на горива.

Георги Темелков, организатор на протеста: В съседни на нас общини Сандански, Петрич, разликата стига с 10-15 стотинки за дизел и бензин.

Освен от високите цени на горивата, протестиращите са недоволни и от тяхното качество.

Костадин Гръков: Проблеми с двигателите има, монтьорите все по-често се налага да ги посещаваме. Ние сме тука, за да се разбере, че има хора, които желаят да има някакъв ред в държавата.

Репортерската ни проверка установи, че днес цените на всички горива в бензиностанциите в Гоце Делчев са едни и същи и продават на по-високи цени. Една от големите петролни вериги, има търговски обект в село Баничан, което е само на 2 километра от града и там цената на по-високия клас дизел е с почти 30 стотинки по- ниска.

Иван Каракашев: Това показва, че може цените да бъдат коригирани така, както е на всякъде. Няма нужда да плащаме в Гоце Делчев 2,60 лв. нафта.

Протестиращите настояват контролните органи да извършат проверки на бензиностанциите в Гоце Делчев заради по-високи цени, на които продават горивата. Заканиха се, че ако не бъдат чути ще преминат към по-ефективни протестни действия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проливен дъжд наводни улици в Благоевград
Проливен дъжд наводни улици в Благоевград
Сингапур посрещна лидерите на САЩ и Северна Корея - Доналд Тръмп и Ким Чен-ун
Сингапур посрещна лидерите на САЩ и Северна Корея - Доналд Тръмп и Ким Чен-ун