НОВИНИ

Протест в Лондон срещу встъпването в длъжност на Доналд Тръмп

Около 200 души протестираха днес в Лондон срещу предстоящото встъпване в длъжност на новия президент на САЩ Доналд Тръмп, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
15:55, 20.01.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света
протест лондон встъпването длъжност доналд тръмп

Протестни групи се събраха на девет моста над Темза, за да разпънат транспаранти с послания като "Гради мостове, а не стени" и "Обединени срещу ислямофобията", противопоставящи се на две от най-спорните политически намерения на Тръмп: да построи стена по границата с Мексико и да ограничи влизането на мюсюлмани в САЩ.

Протестът не е само срещу Тръмп, а и срещу Брекзит, защото смятаме, че светът става по-разделен и че надделява крайнодясната политика, заяви един от организаторите на протеста, Софи Дайър.

Това, което се случва от другата страна на Атлантика, има пряко отражение върху Великобритания, тъй като двете страни са неразривно свързани, посочи Тим Кийли от Зелената партия. Сега, когато Великобритания се кани да напусне ЕС и се надява на отделно търговско споразумение със САЩ, е дори по-важно да останем ангажирани с американската и британската политика, добави той.

"Изпращаме послание до Доналд Тръмп и до привържениците на крайнодесния популизъм в Обединеното кралство и Европа, както и послание на солидарност с онези в САЩ, които ще страдат", каза Кийли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Церемонията по встъпване в длъжност на Доналд Тръмп (по минути)
Церемонията по встъпване в длъжност на Доналд Тръмп (по минути)
Пътната обстановка в страната постепенно се нормализира
Пътната обстановка в страната постепенно се нормализира