НОВИНИ

Протест в Пазарджик в защита на младежа набил лекарка

Около 80 души се събраха тази сутрин пред Съдебната палата в Пазарджик в защита на задържания Димитър Костадинов, който нападна лекарка от Спешна помощ миналата седмица. В момента магистратите разглеждат мярката му за задържане и трябва да вземат решение дали той да остане за постоянно в ареста.

протест пазарджик защита младежа набил лекарка
bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 31.10.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Приятели на Димитър организираха преди съдебното заседание протестен флашмоб. Те пресичаха пешеходна пътека пред Съдебната палата и за кратко спираха движението. Хората са убедени, че Костадинов е бил провокиран от грубо отношение на лекарката Гергана Анчева. Към недоволните се присъединиха и граждани, които не познават младежа, но са станали свидетели на грубо отношение от медици.

Мъж: За това протестирам, щото всичките сме родители на деца, как ще ги опазим тези деца, в тая държава, докога ще търпим такова нещо. Тази лекарка не е в правото си така да го обижда, Дори да е била на работа, тя е длъжностно лице, няма право според мен, така да се отнася към хората.
Малин Комсийски - адвокат: Още в петък следобед пуснах жалба срещу това 72 часово задържане, защото в кодекса е посочено, че прокурорът може да задържи ,за да осигури присъствието му в залата, при взимане на постоянната мярка задържане под стража.

Още в петък лекарите от многопрофилната болница в Пазарджик излязоха на протест в защита на своята бита колежка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Български превозвачи блокираха за два часа 6 гранични пункта
​Български превозвачи блокираха за два часа 6 гранични пункта
Армията се включва в издирването на изчезналия в Стара планина
Армията се включва в издирването на изчезналия в Стара планина