Протест срещу посещението у нас на министър-председателя на Турция Ахмет Давутоглу се състоя тази вечер в Пловдив. Шествието беше организирано от патриотичното гражданско движение „За единна България”.

Пловдив

Двадесетина души участваха в шествието по Главната на града от площад Римски стадион до консулството на Турция в Пловдив. С български възрожденски и руски песни за Великата отечествена война те огласиха улиците. Според притестиращите посещението на Ахмет Давутоглу - министър-председател на Турция, у нас е ненавременно и провокативно.

"Тук сме за да изразим нашето абсолютно несъгласие с посещението на този неоосманист и неоислямист в България точно в този момент. Това е символ на поредното робство в което въвличат България", заяви Иван Иванов – организатор на протеста.

Символично бяха запалени и портретите на президента Ердоган и министър-председателя Давутоглу в знак на протест според протестиращите срещу опитите на управляващите в южната ни съседка за ислямизация на Европа. Полицията не позволи на групата да се доближи до турското консулство.