НОВИНИ

Протест в подкрепа на Тодор и в Русе

Русенци се организираха в подкрепа на близките и роднините на пребитото да смърт 18-годишно момче във Враца. Те се събраха пред Съдебната палата в Русе, за да изразят своята съпричастност. Хората настояват и за справедлива присъда за двамата братя Иван и Десислав Дамянови.Организацията течеше във Фейсбук, където присъствие бяха заявили над 100 човека, но заради дъждовното време пред Съдебната палата се събраха едва 30-тина. Те запалиха свещи в памет на убития 18-годишен ученик във Враца и казаха „НЕ!" на агресията. Повечето от присъстващите бяха млади хора, връстници на Тодор Йорданов. Те заявиха, че са дошли тук, защото не искат никой да е мястото на Тодор или родителите му, и искат да живеят в спокойна държава. Русенци казаха още, че се надяват братята Иван и Десислав Дамянови да получат справедливи присъди.

протест подкрепа тодор русе
bnt avatar logo
от БНТ
21:23, 15.01.2016
Чете се за: 00:18 мин.
У нас

Милена Милчева, организатор: Според мен това, което се случва не само във Враца, то се случва навсякъде, и по принцип би трябвало да сме единни, мисля, че това трябва да направят всички.

Катерина Георгиева: Аз съм тук, защото съм връстник на Тодор. Аз имам същите мечти, същите интереси, каквито може би той е имал. Аз съм тук, защото мога да бъда аз, могат да бъдат вашите деца, внуци... Искам това да престане в България, защото обичам моята страна. И се надявам всеки да получи своето заслужено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Домашен арест за обвинените в убийството на Тодор
Домашен арест за обвинените в убийството на Тодор
Последно сбогом с Явор Бобев
Последно сбогом с Явор Бобев