НОВИНИ

Протест в подкрепа на учителката, обвинена в насилие над ученичка в с. Яна

Протест в подкрепа на учителката от село Яна, която беше обвинена в насилие над ученичка. Тази сутрин близки и приятели на Фани Стоянова се събраха пред училището. Те настояват за справедливост и призоваха да се спре насилието над учители.

Цанка Николова
от Цанка Николова
13:05, 15.10.2019
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Учителката по физическо Фани Стоянова има извадено медицинско свидетелство заради синини по цялото тяло. По думите на дъщеря й бабата на пострадалото момиче се е върнала в училище след инцидента.

Анелия Кръстанова, дъщеря на учителката Фани Стоянова: Нахлува в часа на майка ми, обръща нейната маса с дневници и учебници и чанти на децата пред очите на целия клас, майка ми е цялата в синини.
Ралица Стоянова, дъщеря на учителката Фани Стоянова: Няма да позволим тази учителка да бъде дисциплинарно уволнена. Няма да позволим нейният авторитет да бъде уронен.
Марияна Стоянова, баба на ученик в училището: Фани Стоянова държи на дисциплината, държи на присъствието в училището. Ако се случи с Фани Стоянова нещо да я освободят, ще запишем детето на друго място.

Според Геновева Николова, която е пенсионирана учителка, заради подобни инциденти с ученици, родители записват децата си в съседни училища.

Геновева Николова, пенсиониран учител от 119 ОУ "П. Хилендарски": Знам точно какво се случва тук в училище и на какъв стрес са подложени всички учители, които работят в това училище.

Голяма част от учителите в протеста са преподаватели в съседни училища. В подкрепа на г-жа Фани Стоянова има и подписка.

Единствената учителка от училището, която се присъедини към протеста заяви, че не се страхува да застане с лицето си. Според нея колегите се страхуват, че може да последва саморазправа.

Диана Ценова, учител в119 ОУ "П. Хилендарски": Това са проблеми натрупвани с времето, втълпяване на децата от страна на родителите.

Близки на пострадалото момиче продължават да настояват учителката да бъде уволнена.

Цветанка Върбанова, баба на пострадалото момиче: Аз искам най-доброто наказание за нея, за да я махнат от това училище, за да не тормози повече децата.

Очаква се до няколко дни да станат ясни резултатите от проверката по случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив и влекач се удариха при маневра на гара Каспичан
Локомотив и влекач се удариха при маневра на гара Каспичан
Отвъд границите: За училищата в чужбина и тяхната мисия
"Отвъд границите": За училищата в чужбина и тяхната мисия