Протест в подкрепа на учителката от село Яна, която беше обвинена в насилие над ученичка. Тази сутрин близки и приятели на Фани Стоянова се събраха пред училището. Те настояват за справедливост и призоваха да се спре насилието над учители.

Учителката по физическо Фани Стоянова има извадено медицинско свидетелство заради синини по цялото тяло. По думите на дъщеря й бабата на пострадалото момиче се е върнала в училище след инцидента.

Анелия Кръстанова, дъщеря на учителката Фани Стоянова: Нахлува в часа на майка ми, обръща нейната маса с дневници и учебници и чанти на децата пред очите на целия клас, майка ми е цялата в синини.
Ралица Стоянова, дъщеря на учителката Фани Стоянова: Няма да позволим тази учителка да бъде дисциплинарно уволнена. Няма да позволим нейният авторитет да бъде уронен.
Марияна Стоянова, баба на ученик в училището: Фани Стоянова държи на дисциплината, държи на присъствието в училището. Ако се случи с Фани Стоянова нещо да я освободят, ще запишем детето на друго място.

Според Геновева Николова, която е пенсионирана учителка, заради подобни инциденти с ученици, родители записват децата си в съседни училища.

Геновева Николова, пенсиониран учител от 119 ОУ "П. Хилендарски": Знам точно какво се случва тук в училище и на какъв стрес са подложени всички учители, които работят в това училище.

Голяма част от учителите в протеста са преподаватели в съседни училища. В подкрепа на г-жа Фани Стоянова има и подписка.

Единствената учителка от училището, която се присъедини към протеста заяви, че не се страхува да застане с лицето си. Според нея колегите се страхуват, че може да последва саморазправа.

Диана Ценова, учител в119 ОУ "П. Хилендарски": Това са проблеми натрупвани с времето, втълпяване на децата от страна на родителите.

Близки на пострадалото момиче продължават да настояват учителката да бъде уволнена.

Цветанка Върбанова, баба на пострадалото момиче: Аз искам най-доброто наказание за нея, за да я махнат от това училище, за да не тормози повече децата.

Очаква се до няколко дни да станат ясни резултатите от проверката по случая.