Протест в защита на свободата на словото в София.

Тази вечер пред Съдебната палата се събраха хора в защита на журналистите Димитър Стоянов и румънския му колега Атила Биро. Двамата бяха задържани край Радомир при опит да заснемат изгарянето на документи, които според тях уличават високи етажи на властта в корупционни схеми, свързани с еврофондове.

От прокуратурата заявиха, че са възложили на ДАНС проверка по повод разследването на сайта „Бивол“. На 14 септември по повод същата публикация сигнал до главния прокурор и до министъра на вътрешните работи е подал и вицепремиера Томислав Дончев. От държавното обвинение заявиха, че обект на проверка ще са всички процедури по обществени поръчки и усвояване на средства от фондове на ЕС, описани в публикацията.

ГДБОП: Разследващите български и румънски журналист не са били арестувани

ГДБОП: Разследващите български и румънски журналист не са били арестувани

Разследващите български и румънски журналист не са били арестувани. Това заяви днес директорът на ГДБОП Иван Спиридонов. По сигнал на репортерите, в С...


Георги Милчев: Важно е разследващите журналисти да бъдат оставени да си вършат работата, защото нямаме друг начин да разберем за корупция.

Илиян Василев: Журналстиката не може да бъде казионна. Тя трябва да има свобода, за да може да реализира основната си функция. Да информира обществото не само за добрите новини, но и за нелицеприятните.

Костадин Павлов: Това преля чашата на търпението. Самият факт, че сме 119-и в света по свобода на словото ... Без журналистика, каква Европа?

Петър Генов: Според мен това не може да се случва в държава-членка на ЕС.

Александра: Журналистическата свобода е фундаментът на всяко общество на едно общество. Ако няма такава няма общество, което функционира нормално.
Прокуратурата възложи на ДАНС проверка по публикации в сайта „Бивол“

Прокуратурата възложи на ДАНС проверка по публикации в сайта „Бивол“

Софийска градска прокуратура възложи на Държавна агенция „Национална сигурност" извършването на проверка по повод публикация в сайта „Биволь" - „ДжиПи...

Двама журналисти и адвокат бяха задържани по време на тяхно разследване

Двама журналисти и адвокат бяха задържани по време на тяхно разследване

Български и румънски журналисти и адвокат са били временно задържани в РПУ Радомир по време на свое разследване. Още на 11 септември журналистите пода...