Жители на село Дряновец излязоха на протест. Причината е конфликт с община Разград заради улични ремонти. След обществено обсъждане местните хора определили коя улица да бъде асфалтирана, но от общината не се съгласили.

Основен ремонт на улиците в Дряновец не е правен от близо 30 години. Едва това лято с отпуснати от държавата 80 000 лв., с които са били асфалтирани 6 улици, но още много остават в окаяно състояние. Кметството разполага с 5 800 лв. от общинския бюджет за текущи ремонти и жителите на Дряновец решили с тях да се асфалтира улица „Комсомолска", защото е опасна. Тя започва от главния път и там се намира автобусна спирка.

Атанаска Спасова: Имаме деца за училище, за детска градина, автобуса не спира където трябва, отива до центъра и се връща по отделен път. Преди 2-3 години едно дете го удариха
Атанас Атанасов - кмет на с. Дряновец: Тук ще влязат най-малко пари, защото средствата ни са ограничени. Другите два маршрута са в окаяно състояние, просто няма да ни стигнат парите.

С избора на хората обаче не се съгласил заместник-кметът на община Разград Мирослав Грънчаров.

Ерол Сюлейман: Идва и казва - не тая улица, аз която улица кажа, нея ще направите.
Мариян Иванов: За мен е недопустимо заместник-кмет да идва и да се меси в решението на местното население.

Заместник-кметът Грънчаров не отрече, че е имал друго предложение, но заяви за БНТ, че след като е разбрал за недоволството на жителите, се е съобразил с тяхното желание. Така ремонтът на ул. „Комсомолска" започна още днес.