НОВИНИ

Протест в София под надслов "Спаси България"

Природозащитници излязоха на протест тази вечер в центъра на София. Той е организиран в социалните мрежи и е под надслов "Спаси България". В него участваха представители на близо 30 неправителствени групи от страната.

bnt avatar logo
от БНТ
20:25, 17.06.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

С плакати "Да спасим природата" и "Няма да мълчим" протестиращите за пореден път се обявиха срещу промените в плана за управление на парк Пирин и срещу застрояването на Корал.

Васил Гюров: Аз съм тук заради Корал, което е едно от малкото красиви останали места, което също искат да го покрият с бетон. Ние ще се борим до последно.

Много бяха дошли да кажат "не" на рестарта на АЕЦ "Белене" и на изграждането на АМ "Струма" върху антично селище край Благоевград.

Ваня Маникатева: Аз съм категорично против изграждането на АМ "Струма" върху древния град Скаптопара. Находището е изключително ценно за развитието на туризма в Благоевградско и трябва да остане.
Любомир Попйорданов, Асоциация за алтернативен туризъм: Нашата природа и културно наследство са поставени под угроза. Това е протест за нашите граждански права - за да спасим Пирин, Кресна.

Природозащитниците настояват за нова законодателна рамка и за честен диалог на управляващите с гражданското общество, което да участва при решаването на важните екологични проблеми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключи Младежки джаз фест София
Приключи "Младежки джаз фест София"
Проливният дъжд нанесе щети в Дупница
Проливният дъжд нанесе щети в Дупница