Напрежение и арест пред столичната община по време на протест в знак на несъгласие с качеството на ремонти в центъра на София. Протестиращите, сред които бяха и много от опозиционните общински съветници,както и от ДСБ и „Да, България“, искат всички процедури при избора на изпълнител да са прозрачни. Причина за недоволството са резултатите досега от ремонтите на ул. „Граф Игнатиев" и градинката пред църквата „Св. Седмочисленици". Общинарите от БСП свикаха извънреден брифинг, на който отправиха критики към управлението и извършваните реконструкции в центъра.

Освен за оставка на кмета Йорданка Фандъкова, протестиращите настояват и за непрекъснат контрол на целия инвестиционен и строителен процес в София.

Гергин Борисов, "Спаси София": Това , което се изпълнява в момента няма нищо общо с това, което ни беше показано на предварителните обществени обсъждания, крайният проект не премина през обществени обсъждания, въпреки че зам.-кметът твърди друго.
инж. Венелин Лесидренски: Аз съм доста взискателен, за да подпишеш на някой за 12 милиона долара примерно, трябва да му извадиш душата да го направи като хората. Еми, не ми харесва, съжалявам.
Столичната община отговори на критиките за ремонта на центъра на София

Столичната община отговори на критиките за ремонта на центъра на София

От столичната община отговориха на общественото недоволство за начина, по който се изпълнява ремонта в центъра на София. Зам.-кметът по транспорта обя...

Напрежението се покачи, след като мъж се опита да нахлуе в общината с груби обиди към кмета и униформените. Заради проявената агресия той беше арестуван. Оказа се ,че има регистрации в полицията.

Недоволни от ремонтите са и от групата на БСП в столичния общински съвет. На извънредния брифинг, който те организираха също имаше сблъсъци,но словесни, с колегите им от ГЕРБ.


Калоян Паргов, БСП-София: Това, което се случва тук, показва липса на качество и контрол!
Николай Стойнев, зам.-председател на СОС: Това е част от всяка кампания, аз ще ви припомня на миналата кампания как откривахте зелените релси, още по предишната кампания отидохте на завода на гара Яна.
Милка Христова, БСП-София: Проблемът е в заданието, то не е достатъчно популяризирано - такова, каквото реално ще бъде извършено, а не такова, каквото е на картинка.
Елен Герджиков , председател на СОС: Видя се, въпреки че имаше съмнения за това, че няма подмяна нито на материали, нито на проект, това е минало по възможно най-прозрачната процедура.

На обвиненията , че се опитват да извлекат политически дивиденти от ситуацията,от БСП отговориха ,че на следващите избори ще се види кой какво е извлякъл.

Протест срещу ремонтите в центъра на София

Протест срещу ремонтите в центъра на София

Столичани се събират на протест срещу ремонтите в централната градска част. Според тях повечето реконструкции в София се извършват с лошо качество, ка...