НОВИНИ

Протест в София в знак на несъгласие с качеството на ремонтите

Напрежение и арест пред столичната община по време на протест в знак на несъгласие с качеството на ремонти в центъра на София. Протестиращите, сред които бяха и много от опозиционните общински съветници,както и от ДСБ и „Да, България“, искат всички процедури при избора на изпълнител да са прозрачни. Причина за недоволството са резултатите досега от ремонтите на ул. „Граф Игнатиев" и градинката пред църквата „Св. Седмочисленици". Общинарите от БСП свикаха извънреден брифинг, на който отправиха критики към управлението и извършваните реконструкции в центъра.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
17:59, 05.10.2018
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Освен за оставка на кмета Йорданка Фандъкова, протестиращите настояват и за непрекъснат контрол на целия инвестиционен и строителен процес в София.

Гергин Борисов, "Спаси София": Това , което се изпълнява в момента няма нищо общо с това, което ни беше показано на предварителните обществени обсъждания, крайният проект не премина през обществени обсъждания, въпреки че зам.-кметът твърди друго.
инж. Венелин Лесидренски: Аз съм доста взискателен, за да подпишеш на някой за 12 милиона долара примерно, трябва да му извадиш душата да го направи като хората. Еми, не ми харесва, съжалявам.
;

Напрежението се покачи, след като мъж се опита да нахлуе в общината с груби обиди към кмета и униформените. Заради проявената агресия той беше арестуван. Оказа се ,че има регистрации в полицията.

Недоволни от ремонтите са и от групата на БСП в столичния общински съвет. На извънредния брифинг, който те организираха също имаше сблъсъци,но словесни, с колегите им от ГЕРБ.


Калоян Паргов, БСП-София: Това, което се случва тук, показва липса на качество и контрол!
Николай Стойнев, зам.-председател на СОС: Това е част от всяка кампания, аз ще ви припомня на миналата кампания как откривахте зелените релси, още по предишната кампания отидохте на завода на гара Яна.
Милка Христова, БСП-София: Проблемът е в заданието, то не е достатъчно популяризирано - такова, каквото реално ще бъде извършено, а не такова, каквото е на картинка.
Елен Герджиков , председател на СОС: Видя се, въпреки че имаше съмнения за това, че няма подмяна нито на материали, нито на проект, това е минало по възможно най-прозрачната процедура.

На обвиненията , че се опитват да извлекат политически дивиденти от ситуацията,от БСП отговориха ,че на следващите избори ще се види кой какво е извлякъл.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7 души са задържани при акция срещу търговия с лекарства за онкоболни
7 души са задържани при акция срещу търговия с лекарства за онкоболни
В международния ден на учителя: Предизвикателствата пред русенските педагози
В международния ден на учителя: Предизвикателствата пред русенските педагози