НОВИНИ

Протест в Търговище след инцидент с пиян служител на съдебната охрана

Протест в Търговище, след като пиян служител на съдебната охрана причини катастрофа и избяга от произшествието. Над 200 жители и роднини на двамата пострадали младежи излязоха тази сутрин пред Съдебната палата. Те се притесняват случая да не се покрие, тъй като извършителят е брат на бивш полицейски шеф.

bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 05.11.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

49-годишният Валентин Парашкевов е задържан за 72 часа, след като в петък блъснал двама младежи и избягал от произшествието. Открит е два часа по-късно в заведение. Тестван е с дрегер, който е показал наличие на алкохол в кръвта 0,71 промила. Взета му е кръвна проба, която се очаква да излезе днес. Пострадалите момче и момиче на 16 и 18 г. са настанени с различни контузии в болница.

След разразило се недоволство в социалните мрежи през почивните дни и обществения интерес по случая, на извършителя е повдигнато обвинение, а наказанието, което може да получи е от 1 до 6 години затвор.

Очаква се днес Районната прокуратура в Търговище да внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Протестиращ: Ние се борим за справедлив процес, борим се да няма укрити доказателства, борим се да бъде уволнен дисциплинарно, борим се този човек, най-сетне да си понесе отговорността.
Драгомир Сяров, Окръжен прокурор на Търговище: Служителят на съдебната охрана е привлечен като обвиняем за извършване на транспортно произшествие по непредпазливост, при което са причинени три средни телесни повреди на пътуващата на задната седалка на мотоциклета. Назначени са експертизи. Ще има такава и за наркотици.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извършват повторна проверка по сигнал за мъртва риба във водоем край Поморие
Извършват повторна проверка по сигнал за мъртва риба във водоем край Поморие
Птицевъди искат оставката на председателя на БАБХ
Птицевъди искат оставката на председателя на БАБХ