НОВИНИ

Протест в жълто

В Пловдив се очаква вдигане на цените на таксиметровите услуги, ако Народното събрание приеме на второ четене новия данък, според който водачите ще плащат авансово между 300 и 1000 лева годишно. Това обявиха от асоциацията на таксиметровите превозвачи в града. Днес над 150 шофьори се събраха на предупредителен протест срещу законовите промени, които те определиха като „кръвен данък“.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
21:09, 31.03.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Протестиращите призоваха народните представители да отхвърлят закона в този му вид, тъй като според тях е в услуга единствено на столичните фирми. В подкрепа на това Недялко Ганев показа пътната си книжка, в която дневния му оборот едва достига 60 лева.

Недялко Ганев – таксиметров шофьор: "Имам 25 лева лизинг, имам около 18 лева гориво, 5 лева имам ефир, който ползвам, за да работя с честотите на фирмата. Горе долу 44 лева имам разходи и при тоя оборот направете си сметка колко пари нося на семейството си."
Георги Ряпов – Асоциация на таксиметровите превозвачи: "Щом ние можем да очакваме двойни и тройни данъци и никой не ни обръща внимание, значи като нищо можем да вдигнем тарифите."

Ако не бъдат чути, пловдивските шофьори се канят да протестират на жълтите павета.

Георги Ряпов – Асоциация на таксиметровите превозвачи: "Ще качим по един полицай за клиент, защото са готови да стачкуват и те или по един доктор."

Браншовата организация започва и подписка, която ще бъде внесена в Парламента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Южноафриканският президент осъден да върне неправомерно похарчени пари
​Южноафриканският президент осъден да върне неправомерно похарчени пари
​Медицинска сестра арестувана в Италия за 13 убийства
​Медицинска сестра арестувана в Италия за 13 убийства