НОВИНИ

Протести срещу Националната стратегия за детето се проведоха няколко града

Протести срещу Националната стратегия за детето се проведоха в редица градове в страната за четвърти път. Протестни шествия се състояха в София, Велико Търново, Варна, Бургас, Сливен и други градове, като в тях се включиха десетки граждани. Заради лошото време протестите бяха по-малобройни, затова организаторите от Национална група „Не на Стратегията за детето 2019 – 2030“ съобщиха, че на 9 юни (неделя) ще се проведе нов масов протест в столицата.

bnt avatar logo
от „Фокус“
21:02, 02.06.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
протести националната стратегия детето проведоха няколко града

Протестното шествие в София тръгна от НДК, като премина през бул. „Витоша“ и стигна до Министерски съвет. Оттам протестиращите се отправиха към пл. „Народно събрание“. Те скандираха: „Долу ръцете от нашите деца“. Полицейското присъствие в района беше засилено

В момента работата по стратегията е спряна по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов заради негативните обществени реакции към проекта. Протестиращите настояха за отхвърляне на документа, участие на гражданите и родителите в написването на нов подобен документ, връщане на отнетите незаконно деца, оставки в агенцията за защита на детето, прехвърляне на телефона за подаване на сигнали от деца за тормоз „в ръцете на държавата“, излизане на България от Норвежкият финансов механизъм и финансиране на бедни семейства, възпрепятствани да отглеждат нормално децата си, наравно с приемните семейства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 170 сигнала са получени за наводнени жилища и пътища в Пловдив
Над 170 сигнала са получени за наводнени жилища и пътища в Пловдив
Ливърпул вдигна Ушатата за шести път! (видео)
Ливърпул вдигна Ушатата за шести път! (видео)