НОВИНИ

Протести срещу високите цени на горивата се проведоха на места в страната

Отново протести срещу високите цени на горивата - днес в Ямбол , Сливен ,Пазарджик и Благоевград. Недоволните блокираха за кратко пътища - подхода към магистрала "Тракия" от село Драгор и международния път Е 79.

bnt avatar logo
от Д. Чавдарова, Ст. Христова
19:17, 04.11.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Протестиращите блокираха за половин час международния път Е 79 след тунел "Железница".

Когато барелът падаше, при нас горивата си седяха на едно място, когато барелът се вдига - при нас се вдигат. И на всичкото отгоре трябва да се увеличат заплатите по-скоро, за да се живее по-добре със всичко останало.

Блокирани на пътя останаха десетки шофьори.

Подкрепяме го макар че неудобство изпитваме с деца сме.

За последната една година най-масовият бензин А 95 е поскъпнал с над 17 процента, а дизелът е скочил с близо 20 процента, като е най-скъп от поне 3 години насам.

Александър Стамболийски, президент на Съюза на българските транспортни работници: За последния месец около 14-15 стотинки повишение на цената, което реално не следва повишението на международните пазари, не знаем точно как се формира, картелно споразумение ли е?

В Благоевград разлика в цената на бензина и дизела почти няма. Горивото обаче се търгува на едни от най-високите стойности за България. Цената за литър бензин достига до 2.43 лв., а дизелът 2,47 лв. В населените места около града пък цените са още по-високи.

Нагоре расте, е оня ден в Симитли заредих нафтата 2.60 и нещо ли беше.

Хората зареждат за все по-малки суми. Според експерти движението на цените на горивата нагоре вероятно ще продължи до края на годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18-годишно момиче загина при катастрофа на пътя Генерал Тошево - Добрич
18-годишно момиче загина при катастрофа на пътя Генерал Тошево - Добрич
Вицепремиерът Захариева е на посещение във Вашингтон
Вицепремиерът Захариева е на посещение във Вашингтон