Многохиляден протест в Черна гора. Демонстрантите се обявиха срещу правителството на президента на Черна гора Мило Джуканович заради обвинения в корупция.

Няколко хиляди се събраха на протест в центъра на Подгорица за втори път. Мнозина носеха пликове - като символ на недоволството си.

Скандалът пламна след разкрития на бизнесмена Душко Кнежевич - някогашен приближен на президента, а в момента - разследван за предполагаемо пране на пари на обща стойност 500 милиона евро.

Той призна, че е дарил 97 000 евро в брой, поставени в плик на Демократична партия на социалистите на Мило Джуканович преди парламентарните избори през 2016 г. Лидерите на партията потвърдиха за дарението.

Агенцията за борба с корупцията констатира, че партията е нарушила закона за финансиране на политическите формации. Протестиращите искат оставката на президента, но и по-добър живот.

Иван Луковач: Тук съм, защото през последните 30 години гледах как хора без морал крадат от мен и не дават шанс. Бях на 21, когато дойдоха на власт. сега съм на 51.

Дуня Арсич: Искам да чуят, че 35 години съм работила и сега с пенсията си не мога да си платя сметките и лекарствата.

Президентът Мило Джуканович обяви, че няма намерение да подаде оставка - не защото обича властта, а за да се бори за ценностите, защитавани през последните 20 години.

Джуканович е бил премиер пет пъти, миналата година беше избран за президент за втори път.