НОВИНИ

Протести в Гоце Делчев заради прекъснатите интернет и телевизия

Недоволство на клиенти на спрените кабелни оператори в Югозападна България - платили са за услугата и искат да я получават. Жители на Гоце Делчев днес протестираха с искане за възстановяване на излъчването на местната кабелна телевизия. Проблеми заради прекъснатия интернет предоставян от кабелния оператор имаше и в община Бобов дол.

bnt avatar logo
от Екип на БНТ-Благоевград
17:51, 14.06.2019 (извънредно)
Чете се за: 02:01 мин.
У нас

Спирането на "Кабел САТ-Запад" блокира почти напълно работата на общинската администрация в Бобов дол.

Детелина Борисова, зам.-кмет на община Бобов дол: Обмяната на документооборота става по електронен път, не можем да изпращаме документи, не можем да получаваме имейли, не можем да получаваме кореспонденция.

В Кюстендил освен жителите интернет услугите на кабелния оператор ползват и всички училища. В Природо -математическата гимназия са притеснени, че без интернет може да възникне проблем, защото в сградата се намира оценителския център за областта за предстоящото национално външно оценяване на седмокласниците.

Елена Стоилова - временен и.д. директор на ПМГ-Кюстендил: Всички изпитни материали пристигат по интернет. Цялата организация е направена така има много стъпки, които ние в училище да направим, спрявяме се със ситуацията, но не е приятно, тъй като има и сериозна кореспонденция между институциите.
;

Над 10 000 са абонатите на спряната кабелна телевизия само в град Гоце Делчев. Освен физически лица, потребители на услугите предлагани от оператора са и болници, лаборатории, куриерски фирми и десетки магазини.

Днес абонатите настояха да бъде възстановен сигнала на телевизията и интернет, за които са платили. Те бяха категорични че са изрядни платци, а ако кабелният оператор е извършвал някакви нарушения, то те като крайни потребители нямат вина за това.



;

Недоволните от спирането на телевизията и интернет, потребители в Гоце Делчев започнаха подписка с искане за незабавно възстановяване на сигнала. От бизнеса в региона казаха, че спирането на интернета от вчера вече им носи и загуби.

Мъж: Като търговец ползвам техните услуги. Хората не могат да си плащат по никакъв начин.
Мъж: Целият Благоевградски и Кюстендилски окръг са блокирани, къде го има това? Кой ще ни върне парите на нас, които сме ги дали по договор сме платили. Ще има ли обезщетения?
;

В Благоевград има 3 кабелни оператора, а цените на месец са между 10 и 30 лева.

Момчил Ангелов: Много добра услуга за много ниски пари. Добре, а като ходите да си плащате на място, дават ли ви касова бележка? Да. Получавате си касова бележка? Абсолютно.

Потребителите на единия от кабелните оператори пък признаха, че не получават касови бележки или фактури, когато си плащат сметките, а техническо лице минава по домовете да събира парите.

;

Основният пакет на кабелната телевизия „РН“ отново е достъпен за абонатите в Бургас. За различни периоди от вчера до днес на обяд е имало проблеми с кабелната мрежа в различни райони на морския град. От кабелният оператор твърдят, че вече е възстановено подаването на сигнал в цялата мрежа. Асоциацията на кабелните оператори "Клуб 2000", чиито членове са проверяваните телевизии заяви в декларация, че "акцията на прокуратурата и ГДБОП обслужва корпоративни интереси на организации, които целят ликвидиране на конкуренти и разчистване на пазари, използвайки държвани органи и структури". Те заявяват, че ще бъдат заведени дела в Европейския съд в Страсбург срещу България и лицата, отговорни за акциите срещу тях.

Емил Василев - адвокат, Асоциация на кабелните оператори "Клуб 2000": Категорично няма излъчвани неправомерно програми. Всичко, което в момента се случва срещу тях, е с цел да бъдат унищожени като бизнес и бизнесът им да бъде завзет от техни конкуренти. Навсякъде има билинг системи, които са софтуерно обезпечени и абсолютно всеки един абонат получава съответните отчетни документи. Става въпрос за оплаквания за няколко телевизионни програми, в същото време се разкачи техника за 280 телевизионни програми. Полицаите от ГДБОП прекъснаха и техниката, която всъщност разпространява интернет.

Служители на проверяваната „Кабел Сат Запад" в Гоце Делчев казаха че очакват да им бъде върната иззетата техника, без която на този етап е невъзможно възстановяване на сигнала на оператора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атаките срещу танкери в Оманския залив породиха напрежение между САЩ и Иран
Атаките срещу танкери в Оманския залив породиха напрежение между САЩ и Иран
Президентът Радев в Унгария: Новият Европарламент трябва да работи за сближаване
Президентът Радев в Унгария: Новият Европарламент трябва да работи за сближаване